În timp ce așteptăm, și invităm pe toți cei care doresc să se înscrie ca membri cu drept de vot să completeze formularul de înscriere, vă împărtășesc foarte sumar procedura pe care o vom urma.
- Am numit o Comisie Electorală formată din trei persoane (eu nu fac parte din ea, ci doar ofer asistență tehnică). Această comisie va supraveghea întregul proces care se va desfășura: va primi sugestii, propuneri, candidaturi, va număra nominalizările, va alcătui o listă cu toți cei nominalizați, va alege câte trei persoane pentru fiecare poziție de răspundere pe baza numarului total de nominalizări/candidaturi primite, va alcătui buletinele de vot în care va include aceste trei persoane pentru fiecare poziție, va număra voturile și va certifica rezultatul alegerilor.
- Perioada de înscriere ca membri cu drept de vot este în desfășurare. Ideal ar fi, pe de o parte, să nu întârziem sesiunea de alegeri prin o amânare nejustificată a înscrierilor, și, pe de altă parte, ar trebui să facem tot ce este posibil ca fiecare să înțeleagă necesitatea înscrierii în mod ofical pentru a participa la vot.
- Cei care se înscriu vor fi incluși într-un grup special pe Whatsapp pentru comunicări instante.
- Cînd vom încheia perioada de înscriere la vot, voi convoca Adunarea Generală în sesiune electivă. Ea va fi alcătuită din toți membrii care s-au înscris până la termenul limită. Nu uitați! Doar cei înscriși prin completarea formularului de înscriere pot participa la vot. Și da, în cazul familiilor, ambii soți și copiii lor de vârstă majoră care au participat la activitățile Mesagerilor trebuie să se înscrie în mod individual. Prin „participare” se înțelege: membrii corului și orchestrei, soliști, dirijori, oratori, prezentatori, șoferi, mecanici, suporteri financiari, etc.
- Adunarea Generală va decide în ce fel se vor face propuneri pentru funcții. O variantă este să se alcătuiască un comitet de numiri (cum se face în adunările elective în comunitatea religioasă) care să se ocupe cu formarea listei celor ce vor fi propuși pentru funcții, listă pe care o vor aduce înaintea Adunării Generale pentru vot. Votul pentru acea listă va fi în bloc, prin da sau ba. 51% din voturi va decide. A doua variantă este ca toți membrii Adunării Generale să constituie acel „comitet” și să facă propuneri. Propunerile vor fi trimise online printr-un formular (deja pregătit) pe site-ul asociației. Adică fiecare membru va trimite o lista cu propuneri, pe funcții, pentru Consiliul de Administrație, care include un președinte, un vicepreședinte, un secretar, și consilieri. Numărul de consilieri va fi în funcție de câte persoane fac parte din asociație. Legea nu prevede un număr specific pentru Consiliul de Adminisitrație. Astfel, pe lânga cei deja menționați, vom adăuga consilieri, astfel încât să rezulte un număr impar de 7 sau 9 membri ai Consiliului (vom decide împreună), Persoanele care vor primi mai multe nominalizări vor forma lista candidaților care vor fi incluși pe buletinele de vot. Votul se va face în mod secret, online.
Dorim ca această acțiune de reorganizare a asociației să rezulte în structura de conducere necesară conform statutului de organizare și conform legilor în vigoare.
Orice idee din partea dumneavoastră este binevenită. Logați-vă pe site și trimiteți comentarii în căsuța de mai jos.
Mulțumesc tuturor celor care deja s-au înscris!
4 comments
Skip to comment form
E totul bine cum am făcut? Mai e nevoie de ceva?
Author
Da, este perfect!
Și eu întreb dacă este totul în regulă, dacă mai trebuie ceva?
Totul este OK, Olga. Mulțumim pentru înregistrare!